Svjesno majčinstvo

Hej, zovem se Lorena Majcen i vlasnica sam obrta Svjesno majčinstvo kroz koji pomažem majkama da postanu smirenije i sretnije verzije sebe kroz mindfulness, meditaciju i rad na okidačima.

Iako sam s radom na sebi počela nekoliko godina prije rođenja svog sina, izazovi u majčinskoj ulozi odveli su me u dublju primjenu svega naučenog te posvećenu potragu za metodama koje će biti primjenjive u često stresnoj i užurbanoj svakodnevici s malenim djetetom.

Prvu godinu njegovog života proživjela sam u stalnoj zabrinutosti, premorenosti i nervozi praćenoj vrlo burnim reakcijama. Doživjela sam potpuni burnout.

Uz promjenu uvjerenja i oslobađanje slike o savršenoj majci te redovitu psihoterapiju i svakodnevnu praksu mindfulnessa, pronašla sam svoj put do smirenosti i svjesne prisutnosti u odnosu sa sobom i svojim djetetom.

Završila sam akademiju za Life coacha i danas se bavim coachingom i edukacijama osobnog razvoja za mame koje žele postati smirenije i imati više vremena za sebe.

Čvrsto vjerujem da majčinstvo postaje najljepša uloga kada biramo da nije najteža.

Kako postati svjesnom i smirenijom mamom? Evo kako radimo:

Mindfulness

Sama srž mog rada s roditeljima jest u poučavanju mindfulness praksi prilagođenih svakodnevnom životu, koje su jednostavne i efikasne metode za ekspresan povratak u stanje smirenosti i prisutnosti.

Meditacija

U svrhu postajanja smirenijim roditeljem, meditacija nam služi kao ključan alat u povećanju kapaciteta smirenosti i dublje povezanosti sa samima sobom kao preduvjetu svjesnog i sretnog života.

Rad na okidačima

Upoznavanjem i transformacijom vlastitih okidača direktno radimo na uklanjanju okolnosti koje nas ‘izbacuju iz takta’ tako što – radimo na sebi.